Корисничка поддршка:
Македонски English

Гаетан Суси

Гаетан Суси (1958) е канадски романсиер и универзитетски професор. Студирал физика и математика, магистрирал литература и филозофија, а учел и јапонски јазик и книжевност. Неговиот трет роман, Девојчето што премногу ги сакаше кибритчињата, предизвикал сензација во Квебек и веднаш бил преведен на десетина јазици. Живее и работи во Монтреал.

Прикажи:
Сортирај по: