Корисничка поддршка:
Македонски English

Селчук Алтун

Селчук Алтун (1950) е необична писателска појава на турската книжевна сцена. Долго време бил еден од поугледните банкари во Турција, а потоа ја напуштил професијата и ѝ се посветил на книжевноста. Станува познат библиофил и филантроп, а воедно ги пишува и своите први романи, кои веднаш наидуваат на одличен прием кај читателите. Неговите дела се наоѓаат на листата на најпреведувани книги на Меѓународното здружение на писатели на криминалистички романи.

 

Прикажи:
Сортирај по: