Корисничка поддршка:
Македонски English

Марио де Андраде

Марио де Андраде (1893-1945) е бразилски писател. Практично, тој е создавач на модерната бразилска поезија. Како централна фигура на авангардата, имал огромно влијание врз современата бразилската литература и култура. Неговите интереси покривале од историја преку уметност до музика, поради што го сметаат за национален енциклопедиски ум, полимат. Имал и политичка кариера. Макунаима е неговото најпознато дело.

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Макунаима
200 ден.