Корисничка поддршка:
Македонски English

Јурга Иванаускаите

Јурга Иванаускаите (1961-2007) била литванска писателка. Дипломирала на уметничка академија. Иако била игнорирана за време на СССР, нејзиното прво дело било прифатено како манифест од литванската младина. Со своите книги станала балтичка книжевна сензација. Во 1990-тите ја посетила Тибет и ја поддржувала нејзината независност. Меѓународен успех постигнала со книгата Вештерката и дождот.

Прикажи:
Сортирај по: