Корисничка поддршка:
Македонски English

Драго Јанчар

Драго Јанчар (1948) е еден од најзначајните словенечки писатели. Студирал право, а потоа работел како новинар. Поради книжевниот отпор против комунистичкиот режим во поранешна Југославија извесно време поминал во затвор. Има објавено повеќе збирки раскази и романи, како и едни од најдобрите словенечки театарски пиеси. Познат е по своите политички коментари и граѓанска активност.

Прикажи:
Сортирај по: