Корисничка поддршка:
Македонски English

Абелардо Кастилјо

Абелардо Кастилјо (1935) е аргентински писател. Во младоста тренирал бокс. Во раните 1950-ти почнал да пишува раскази. За еден од нив ја добил првата награда, додека во жири биле Борхес и Биој Касарес. Добитник е на првата меѓународна награда на УНЕСКО за Израфел, драма инспирирана од животот на Едгар Алан По. Неговите дела се натопени во делириум и во бујна имагинација.

Прикажи:
Сортирај по: