Корисничка поддршка:
Македонски English

Хуан Хосе Саер

Хуан Хосе Саер (1937-2005) е еден од најважните аргентински писатели од постборхесовскиот период, односно во последните 50 години. Неговите родители биле сириски емигранти. Студирал право и филозофија на истиот универзитет каде што подоцна предавал филм. Во 1968 година добил стипендија и се преселил во Париз. До крајот на животот останал таму работејќи како професор и како писател. 

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Сведок
200 ден.