Корисничка поддршка:
Македонски English

Каталин Доријан Флореску

Каталин Доријан Флореску (1967) е швајцарски писател и психолог. Роден е во Романија. Од 1982 година се преселил во Швајцарија. Работел како психотерапевт во рехабилитациски центар за зависници од дрога. Завршил петгодишен курс по гешталт-психологија. Од 2001 година е слободен уметник. Добитник е на многу награди, меѓу кои и на Швајцарската книжевна награда.

Прикажи:
Сортирај по: