Корисничка поддршка:
Македонски English

М.Г. Васанџи

М.Г. Васанџи (1950) е канадски романсиер, чиј идентитет соединува три континенти (Северна Америка, Азија, Африка). Автор е на седум наградувани романи, две збирки кратки раскази, патописи за Индија и за Африка, како и на биографијата на Мордекаи Ричлер. Двократен добитник е на Гилеровата награда за најдобра белетристика во Канада. Живее во Торонто и често ги посетува Источна Африка и Индија.

Прикажи:
Сортирај по: