Корисничка поддршка:
Македонски English

Ака Морчиладѕе

Ака Морчиладѕе е псевдоним на Ѓорги Аквледиани (1966). Рангиран е како најталентираниот и најчитаниот постсоветски писател од Грузија. Студирал, а подоцна и предавал историја. Бил и спортски новинар. Има објавено над 20 романи и неколку книги раскази. Моментално е самостоен уметник. Живее во Лондон.

 

Прикажи:
Сортирај по: