Корисничка поддршка:
Македонски English

Марина Степнова

Марина Степнова (1971) е руска писателка. Родена е во семејство на воен старешина и докторка. Студирала филологија и превод. Била уредник на повеќе списанија. На почетокот од писателската кариера објавувала под своето моминско презиме Ровнер, но и под псевдонимот Коњецка. Преведува од романски.

Прикажи:
Сортирај по: