Корисничка поддршка:
Македонски English

Антонио Лобо Антунес

Aнтонио Лобо Антунес (1942) е португалски романсиер. Дипломирал медицина, а специјализирал психијатрија. Бил на воена служба во Ангола во периодот на војните за независност. По враќањето од Африка, работел на психијатриска клиника. Стилот на пишување го гради инспириран од Вилијам Фокнер и од Луј Фердинанд Селин.

Прикажи:
Сортирај по: