Корисничка поддршка:
Македонски English

Заза Бурчуладѕе

Заза Бурчуладѕе (1973) е современ грузиски писател. Дипломирал префинети уметности. До 2001 година објавувал под псевдонимот Грегор Замза. Превел многу руски автори, меѓу кои Достоевски и Сорокин. Во Грузија е популарен не само по скандалозните книги туку и како филмски актер.

 

Прикажи:
Сортирај по: