Корисничка поддршка:
Македонски English

Жоао Алмино

 

Жоао Алмино (1950) е бразилски писател и дипломат. Автор е на шест романи. Докторирал во Париз во класата на философот Клод Лефор. И самиот бил професор на универзитетите во Бразилија, Стенфорд, Чикаго, Беркли. Освен фикција, пишува и есеи од областа на историјата и на философијата. Од 1979 година е во брак со ликовната уметничка Биа Вук.

Прикажи:
Сортирај по: