Корисничка поддршка:
Македонски English

Зоре Џингова

 

Зоре Џингова е родена во Скопје на 19.09.1982 во семејство каде мајката е мотивот за возвишување на сопствената амбиција и нејзин вечен патник.
Авантурата на творечката мисла го разбудила духот во гимназиските денови. Љубовта, мудроста, патувањето, лириката и слободната мисла довеле во 2006 година да дипломира на Философски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје на група философија, во редот на талентираните студенти, со што се закитила со уште една дополнителна диплома.
Во текот на студирањето „шепотот на мислата“ ја будела инспирацијата за која повеќепати пишувала во философските списанија.
Денес работи во Државниот инспекторат за труд, каде секојдневно наидува на различни животни судбини, кои се поттик за раѓање на нова творечка мисла.

Нема книги за преглед.