Корисничка поддршка:
Македонски English

Емил Хакл

 

Емил Хакл е псевдоним на чешкиот писател Јан Бенеш (1958). Студирал сценарио и драматургија. Сменил многу професии – аранжер, композитор, библиотекар, работник на бензинска станица, тонец, а бил и копирајтер во рекламни агенции. Денес работи како новинар. Автор е на многу наградувани книги, поради кои го сметаат за најзначајниот чешки писател, споредувајќи го со Храбал.

Прикажи:
Сортирај по: