Корисничка поддршка:
Македонски English

Квентин Тарантино

Квентин Тарантино (роден 1963) е американски филмски режисер, сценарист, кинематографер, продуцент и актер. Неговите филмови имаат нелинеарно раскажување, сатирични теми, мешајќи ги нео-ноар филмовите со шпагети вестернот. Миленик е и на публиката и на критиката.

Прикажи:
Сортирај по: