Корисничка поддршка:
Македонски English

Чарлс Дарвин

Чарлс Дарвин (1809-1882) бил англиски природонаучник и геолог, познат по својот придонес кон еволуционистичката теорија. Докажувал дека сите животински видови потекнуваат од исти предци. Тврдел дека еволуцијата се базира на природна селекција. Клучно за истражувањата било 5-годишното патување со „Бигл“.

Прикажи:
Сортирај по: