Корисничка поддршка:
Македонски English

Итало Калвино

Итало Калвино (1923-1985) бил италијански писател. Роден е на Куба, како син на ботаничари. Почетокот на кариерата во издавачките куќи му е како продавач на книги. Еден од најпреведуваните италијански писатели. Во своето богато творештво, покрај литерарните теми, присутни се и текстови за семиологијата, музиката, театарот, филмот и многу други области.

Прикажи:
Сортирај по: