Корисничка поддршка:
Македонски English

Халгримур Хелгасон

Халгримур Хелгасон (1959) е исландски сликар, романсиер, преведувач и колумнист. Студирал сликарство во Минхен, Германија, и оттогаш е самостоен уметник. Негово најпознато и најнаградувано дело е 101 Рејкјавик, според кого е снимен истиоимениот филм со Викторија Абрил во главната улога.

Прикажи:
Сортирај по: