Корисничка поддршка:
Македонски English

Звонко Маковиќ

Звонко Маковиќ (1947, Хрватска) дипломирал историја на уметност и компаративна книжевност. Бил професор на Одделот за историја на уметност. Во 2001 година за својот поетски опус ја добива националната награда Горанов венец. Има објавено и пет книги есеи, неколку книги колумни и фељтони, како и монографии посветени на одделни современи уметници. Бил организатор на бројни изложби, како и национален селектор за Венециското биенале. 

Прикажи:
Сортирај по: