Корисничка поддршка:
Македонски English

Татјана Громача

 

Татјана Громача (1971) е хрватска писателка. Завршила студии по философија и компаративна книжевност. Нејзините дела се преведени на неколку јазици. Наградена е со стипендија на берлинската Академија на уметност, како и со повеќе други европски стипендии и субвенции. 

Прикажи:
Сортирај по: