Корисничка поддршка:
Македонски English

Волфганг Херндорф

Волфганг Херндорф (од 1965-2013) бил германски писател. Студирал ликовна академија. Работел како илустратор. Бил активен блогер и член на националниот фудбалски тим на писатели „Автонама“. Романот Чик му е преведен на 25 јазици.

Прикажи:
Сортирај по: