Корисничка поддршка:
Македонски English

Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев (роден 1968) е бугарски прозаист и драмски автор. Неговите драми се играни во Европа и во Америка. Пишува и филмски сценарија. Неговите дела се преведени на речиси сите европски јазици. Од 2014 година е главен уредник на најголемата издавачка куќа во Бугарија. Наскоро претстои филмската верзија на 18% сиво.

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT 18% сиво
300 ден.