Корисничка поддршка:
Македонски English

Алмудена Грандес

Алмудена Грандес (родена 1960) е шпанска писателка. Студирала географија и историја во Мадрид. Нејзините книги зборуваат за шпанскиот народ во последната четвртина на XX век и во првите години на XXI век. Нејзините дела добиле многу награди и доживеале филмска екранизација.

Прикажи:
Сортирај по: