Корисничка поддршка:
Македонски English

Труман Капоти

Труман Капоти (1924-1984) е американски писател и комичар. Најмалку 20 филмови се снимени по неговите кратки раскази, романи, драми и сценарија. Со романите Појадок кај Тифани и Ладнокрвно стана миленик на популарната култура.

Прикажи:
Сортирај по: