Корисничка поддршка:
Македонски English

Марко Погачар

Марко Погачар (1984) е хрватски писател роден во Сплит. Објавува поезија, есеи, книжевна и музичка критика. Уредник е на списанието за литература „Кворум“ и на двонеделникот за културни и општествени случувања „Зарез“. Неговите песни се преведени на дваесетина јазици. 

Прикажи:
Сортирај по: