Корисничка поддршка:
Македонски English

Виктор Ерофеев

Виктор Ерофеев (1947) е руски писател. Како син на висок дипломат детството го поминал во Париз. Дебитира под влијание на Набоков и на Маркиз де Сад. Едно време бил сметан за дисидент и бил забрануван. Во 1990-тите најавува смрт на реализмот и составува радикален уметнички манифест. Редовен соработник е на „Њујоркер“ и член е на рускиот ПЕН-центар.

Прикажи:
Сортирај по: