Корисничка поддршка:
Македонски English

Јирг Шубигер

Јирг Шубигер, е роден во Цирих во 1936 година. По завршување на студиите по германистика, психологија и философија, работи како публицист. Пишува белетристика и книги за деца за кои добил многу награди, меѓу кои и престижната Награда за литература за млади на Германија во 1996 година. Денес живее како писател и психотерапевт во Цирих. 

Прикажи:
Сортирај по: