Корисничка поддршка:
Македонски English

Леонид Добичин

Леонид Добичин (од 1894-1936) е непризнат класик чија судбина сè уште останува енигма. Иако е речиси анонимус за читателите, експертите го нарекуваат најголемиот руски прозаист на XX-иот век. Градот Ен е неговото крунско дело. Не постои друг значаен руски писател за кој толку малку знаеме.

Прикажи:
Сортирај по: