Корисничка поддршка:
Македонски English

Стивен Крејн


Стивен Крејн (1871-1900), американски романсиер, раскажувач, поет и новинар. Познат е по воодушевувачките описи. Водечки претставник е на реализмот и на раниот импресионизам. Современите критичари го рангираат меѓу најважните писатели од неговата генерација.
Прикажи:
Сортирај по: