Корисничка поддршка:
Македонски English

Џорџо Манганели

Џорџо Манганели (1922-1990), италијански новинар, преведувач, литературен критичар и писател. Бил еден од двигателите на италијанското авангардното движење „Група 63“. Неговото творештво е одбележано со дигресии и скршнувања, потсвесност и надреалност, парадокси и контрадикции на реалноста.

Прикажи:
Сортирај по: