Корисничка поддршка:
Македонски English

Олдус Хаксли

Олдус Хаксли (1894-1963) е англиски писател и еден од најистакнатите европски умови на XX-иот век. Скандалите во Кроум е неговиот прв роман, во кој ги исмева трендовите и модата на своето време. Авторот на Храбриот нов свет пишувал и кратки раскази, песни, есеи, патописи, сценарија. 

Прикажи:
Сортирај по: