Корисничка поддршка:
Македонски English

Луиџи Пирандело

Луиџи Пирандело (од 1867-1936) е италијански дратамург, романсиер, поет и раскажувач, добитник на Нобеловата награда за книжевност во 1934 година. Во неговиот книжевен опус влегуваат седум романи, стотици раскази, четириесетина драми и голем број песни. Текстови му се играни на сцените во целиот свет. Според неговите драми и романи се снимени многу филмови.

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Хенри IV
250 ден.