Корисничка поддршка:
Македонски English

Јоана Парвулеску

Јоана Парвулеску (родена 1960) е еден од најважните гласови на романската книжевност. Дипломирала на Факултетот за книжевност, каде и предава од 1996 година. Докторирала на тема книжевни предрасуди. Преведува од француски и од германски. Членка е на Друштвото на писатели на Романија

Прикажи:
Сортирај по: