Корисничка поддршка:
Македонски English

Здравка Евтимова

Здравка Евтимова (1959) е бугарска писателка. Превела над 25 романи од англиски јазик. Како преведувач работела и во Германија и во Белгија. Нејзини раскази се објавени во 30 држави во светот. Добитничка е на високи книжевни награди во Бугарија и во цела Европа. Омажена е и има 3 деца.

Прикажи:
Сортирај по: