Корисничка поддршка:
Македонски English

Биргите Косовиќ

Биргите Косовиќ (1972) е данска новинарка и писателка. Двојната земја е нејзина трета и најпозната книга, чија подготовка и истражувања траеле цели 11 години. Авторката во романот влегува во костец со корените на семејството на татко ѝ кој потекнува од поранешна Југославија.

Прикажи:
Сортирај по: