Корисничка поддршка:
Македонски English

Илдико Ловаш

Илдико Ловаш е родена 1967 во Суботица, Србија. На Философскиот факултет во Нови Сад дипломирала унгарски јазик и книжевност. Работела како новинар и колумнист. Од 2010 година е советник на Унгарскиот национален совет за култура. Преведувана е на српски, хрватски, словенечки, италијански, германски, бугарски и на македонски јазик.

Прикажи:
Сортирај по: