Корисничка поддршка:
Македонски English

Ацо Гогов

 

Ацо Гогов е роден на 24 ноември 1971 година во Струмица. Дипломирал на Катедрата за општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет Блаже Конески во Скопје. Во

2009  година  ја  објавил  книгата  куси  прози  „Географија  на  маленкоста“  во  издание  на

„Антолог“ од Скопје. Во 2012 година ја објавил книгата куси прози и раскази „Единствен матичен  број“  во  издание  на  „Антолог“  од  Скопје.  Застапен  е  во  првата  македонска Антологија на песна во проза „Бденија и виденија“, 2013 година, издание на „Антолог“ од Скопје. Работи како драматург во Народниот театар „Антон Панов“ од Струмица.

Прикажи:
Сортирај по: