Корисничка поддршка:
Македонски English

Инџи Арал

Инџи Арал (1944) е турска писателка. Дипломирала на одделот сликарство на педагошката академија. Почнала да пишува раскази во 1976-та година, објавени во книжевните списанија. Нејзините дела се преведени во Франција, Бугарија, Грција и во Македонија.

Прикажи:
Сортирај по: