Корисничка поддршка:
Македонски English

Есмахан Ајкол

 

Есмахан Ајкол (1970) е турска писателка и новинарка. Дипломирала право во Истанбул. Моментално е на докторски студии во Берлин. Нејзините романи се преведени на голем број европски јазици, главно преку серијата крими-трилери со ликот на Кати Хиршел.

Прикажи:
Сортирај по: