Корисничка поддршка:
Македонски English

Ахмет Умит

Ахмет Умит (роден 1960) е меѓу најчитаните современи турски писатели. Дипломирал јавна aдминистрација, а кратко студирал и политикологија на Московската академија за општествени науки. Дебитирал како поет во 1989 година. Прозата му е обоена со детективски и криминалистички теми. Има објавено и два стрип-романи.

Прикажи:
Сортирај по: