Корисничка поддршка:
Македонски English

Јоран Тунстром

Јоран Тунстром (1937-2000) е еден од најважните и омилени шведски писатели. Дебитирал како поет. Во 1950-тите години живеел на грчкиот остров Хидра, каде станал пријател со Леонард Коен. Стилот на пишување му е личен и интимен, со јасни автобиографски црти. 

Прикажи:
Сортирај по: