Корисничка поддршка:
Македонски English

Станислав Ракус

Станислав Ракус (1940) е словачки писател и книжевен теоретичар. Работел како професор по словачка литература на Философскиот факултет во Прешов. Живее во Кошице. Почнува да објавува литература во 60-тите години. Во пишувањето внесува нови модели на раскажување, што ги прави неговите дела високо иновативни.

Прикажи:
Сортирај по: