Корисничка поддршка:
Македонски English

Мартин Шимечка

 

Мартин Шимечка (1957) е словачки писател. Како син на дисидент не му било дозволено да се запише на висока школа и морал да работи како спортски инструктор, сервисер, продавач, болничар. Во 1989 година основал своја издавачката куќа. Бил новинар и уредник во неколку пишани медиуми.

Прикажи:
Сортирај по: