Корисничка поддршка:
Македонски English

Маја Кучерска

Маја Кучерска (1970) е руска писателка. Дипломирала во Москва, докторирала во Лос Анџелес. Професор е по филолошкиот науки. Пишува колумни, научни, научно-популарни и критички текстови. Се занимава со: масовната култура, митологијата, средновековната литература, руската проза. Нејзините книги се наградени со „Бунин“ и со „Студентски Букер“.

Прикажи:
Сортирај по: