Корисничка поддршка:
Македонски English

Андреј Волос

Андреј Волос (1955) е еден од најважните живи руски писатели. По специјалност е геофизичар. Од млади години се занимава со превод на поезија од таџикистански на руски јазик. Дебитира во 1979 година. Добитник е на многубројни награди и член е на рускиот ПЕН-клуб.

Прикажи:
Сортирај по: