Корисничка поддршка:
Македонски English

Људмила Улицка

Људмила Улицка (1943) е една од најзначаните современи руски писателки, инаку биолог-генетичар по образование. Станала позната како филмски сценарист. Почнала да објавува во 1983 година. Оттогаш нејзините бројни дела се преведени на дваесет и пет светски јазици. Според романот Случајот Кукоцки во Русија е снимена ТВ-серија.

Прикажи:
Сортирај по: