Корисничка поддршка:
Македонски English

Дулсе Марија Кардозо

Дулсе Марија Кардозо (1964) е португалска писателка. Детството го минала во Ангола. Студирала право и работела како адвокатка, пред да се посвети на писателската професија. Ја има добиено Европската награда за литература во 2009 година и наградата на португалскиот ПЕН клуб.

Прикажи:
Сортирај по: