Корисничка поддршка:
Македонски English

Жозе Сарамаго

Жозе Сарамаго (1922-2010) е португалски писател. Од 1976 година живеел исклучиво од својата творечка дејност, прво како преведувач на Хегел, Бодлер, Толстој, Мопасан и на други величини, потоа и како писател. Добитник е на престижните награди Камоиш и на Нобел за литература во 1998.

Прикажи:
Сортирај по: